Az ifjúsági olimpiai bajnok úszó különleges megméretésre készül

KÉSELY Ajna
Glasgow, 2019. december 8. A bronzérmes Késely Ajna a 400 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 8-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Késely Ajna, a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszónak jól jöttek a koronavírus-járvány miatti halasztások, ugyanis így nyugodtan fel tudott készülni az érettségire - nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 18 éves sportoló.

Késely Ajna eredetileg úgy tervezte, hogy mindent egy lapra - az olimpiára - tesz fel, ezért az idén esedékes érettségi vizsgáit a jövő évre halasztja. A koronavírus járvány és a tokiói ötkarikás versenyek időpontjának megváltoztatása viszont új forgatókönyvet vett a Kőbánya SC 18 esztendős versenyzőjének élete, aki hétfőn reggel 84.283 diáktársával együtt nekifut az írásbeliknek. Elsőként a magyar nyelv és irodalom próbatételének.

Sikerrel lezártam a tizenkettediket az Altisz Alapítványi Gimnáziumban, így készen állok az érettségire, amiért nagyon hálás vagyok Csipai Viktóriának, az igazgatónőmnek és a tanári kar segítőkész tagjainak is" - hálálkodott a fiatal úszó.

Késely Ajna az érettségire készül Forrás: MTI/Illyés Tibor

" - mondta Késely.

„Túlzás lenne azt állítani, hogy máris hasítok a vízen, mert a magam tempójához képest egyelőre inkább csak lebegek.

Másképp volna, ha konkrét célok megvalósítása lenne a feladat, de amíg ennek hiánya a mindennapjaink jellemzője, csak annak örülhetünk, hogy végre medencében edzhetünk"

- zárta a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok egy nappal élete egyik legfontosabb - medencén kívüli - megméretése előtt.