Társoldalunk:

Az ifjúsági olimpiai bajnok úszó különleges megméretésre készül

2020.05.03. 16:50

Késely Ajna, a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszónak jól jöttek a koronavírus-járvány miatti halasztások, ugyanis így nyugodtan fel tudott készülni az érettségire - nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 18 éves sportoló.

Késely Ajna eredetileg úgy tervezte, hogy mindent egy lapra - az olimpiára - tesz fel, ezért az idén esedékes érettségi vizsgáit a jövő évre halasztja. A koronavírus járvány és a tokiói ötkarikás versenyek időpontjának megváltoztatása viszont új forgatókönyvet vett a Kőbánya SC 18 esztendős versenyzőjének élete, aki hétfőn reggel 84.283 diáktársával együtt nekifut az írásbeliknek. Elsőként a magyar nyelv és irodalom próbatételének.

Két hónappal ezelőtt nem úgy néztem a jövőbe, ahogy most, ezért kicsit rohanósra is sikeredett a felkészülésem. Úszóként soha nem volt jellemző rám a rögtönzés, most viszont hirtelen elhatározással jutottam arra, hogy ha már nincs idén olimpia és EB, de még OB sem, akkor legalább az érettségim legyen meg. Sikerrel lezártam a tizenkettediket az Altisz Alapítványi Gimnáziumban, így készen állok az érettségire, amiért nagyon hálás vagyok Csipai Viktóriának, az igazgatónőmnek és a tanári kar segítőkész tagjainak is" - hálálkodott a fiatal úszó.

Késely Ajna az érettségire készülForrás: MTI/Illyés Tibor

Szeretem az irodalmat, kedvenc időtöltésem a versek olvasása, az órákon mindig aktív voltam, szóval nincs igazából okom az idegeskedésre. Más lesz a helyzet kedden, amikor a matek következik, amiben soha nem tartoztam az eminensek közé, de a tanáraim mindig segítettek, hogy ne maradjak le" - mondta Késely.

„Túlzás lenne azt állítani, hogy máris hasítok a vízen, mert a magam tempójához képest egyelőre inkább csak lebegek. Másképp volna, ha konkrét célok megvalósítása lenne a feladat, de amíg ennek hiánya a mindennapjaink jellemzője, csak annak örülhetünk, hogy végre medencében edzhetünk" - zárta a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok egy nappal élete egyik legfontosabb - medencén kívüli - megméretése előtt.