Fellebbezett nyolcéves eltiltása ellen az olimpiai bajnok úszó

Szun Jang, úszás
Chinese Olympic and world-record-holding competitive swimmer Sun Yang wins the second place in the men's 200m freestyle at FINA Champions Series 2020, Shenzhen city, south China's Guangdong province, 14 January 2020.
Vágólapra másolva!
A Swimming World szakportál szerint a nyolc évre eltiltott olimpiai bajnok úszó, Szun Jang a svájci szövetségi bíróságnál fellebbezett az őt sújtó ítélet ellen. Az oldal keddi híre szerint Szun fellebbezése április 29-én érkezett be a testülethez.

A cikk emlékeztet rá, hogy a 28 éves sportolót februárban tiltotta el a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), amiért 2018 szeptemberében megsemmisíttette a tőle vett vérmintát, mivel szerinte a doppingellenőrök nem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni.

Tovább forr a víz Szun Jang körül Forrás: Imaginechina via AFP/Peng Zhigang - Imaginechina/Peng Zhigang

Szun a 2012-es, londoni olimpián 400 és 1500 méter gyorson lett aranyérmes, négy évvel később Rio de Janeiróban pedig 200 méteren győzött, ezen kívül további két ezüst- és egy bronzérme van az ötkarikás játékokról. A világbajnokságokon 2011 és 2019 között 11 aranyérmet gyűjtött.

Az úszó legutóbb másfél hete került reflektorfénybe, akkor egy pekingi napilap azt jelentette, hogy eltiltása ellenére Szun a válogatott edzőtáborában készül. A kínai szövetség cáfolta az értesüléseket.