Társoldalunk:

Forrnak az indulatok az UFC háza táján

2020.05.06. 09:17

2019 augusztusában egy óriási mérkőzésen a korábbi világelső nehézsúlyú Stipe Miocic a negyedik menetben kivégezte Daniel Cormiert, és visszavette tőle a világbajnoki övet. Az UFC mindenképpen tető alá hozná kettejük harmadik meccsét, de ez jelenleg nem is olyan egyszerű.

A horvát felmenőkkel rendelkező amerikai bajnokot a kihívója már a hét elején megsürgette, hogy írja alá a papírokat, hogy kijelölhessék az összecsapásuk időpontját. A részmunkaidőben tűzoltóként dolgozó Miocic szerint figyelembe kellene venni, hogy az államban, ahol él és dolgozik, jelenleg a koronavírus miatt minden edzőterem zárva, így szó szerint nem tud készülni a bunyóra.

„Figyelj, harcolni fogok vele. Sosem mondtam, hogy kikerülöm őt, vagy nem élek a lehetőséggel, elfutok vagy megpróbálok mással harcolni, mint ő tette. Egyszerűen nem tudok edzeni haver. Harcolni fogunk. Had csináljak végig egy teljes edzőtábort haver."üzente Miocic a kihívójának.

A regnáló bajnoknak egy 10-12 hetes felkészülésre lenne szüksége és számításai szerint ősszel már az oktagonba léphetne. Nagy a nyomás a 37 éves sportolón, mert a világ legnagyobb ketrecharcszervezetének elnöke, Dana White is sürgeti a dolgot.