A pulai amfiteátrum is otthont adhat a Pulev-Joshua bokszmeccsnek

Pula Arena, a Roman amphitheatre, constructed from 27BC to 68AD, Pula, Istria, Croatia, Europe travel destination Photography Color Image HORIZONTAL day outdoors ARCHAEOLOGY archaeological sites ancient civilizations past HISTORY Roman arena arenas AMPHIT
Pula Arena, a Roman amphitheatre, constructed from 27BC to 68AD, Pula, Istria, Croatia, Europe
Vágólapra másolva!
A pulai (Póla) amfiteátrum adhat otthont a Kubrat Pulev–Anthony Joshua mérkőzésnek, amelyet a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú világbajnoki övéért írtak ki.

A találkozót eredetileg június 20-ra, a Tottenham Hotspur stadionjába tűzték ki, ám a koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált a helyszín és az időpont is. Eddie Hearn, Joshua promótere a Közel-Keletre vinné a meccset, Pulev menedzsere, Ivajlo Gocev viszont azt mondta a Mirror című brit lapnak, hogy egy közelebb lévő aréna alkalmasabb lehet.

Augusztusban vagy szeptemberben lehetne lebonyolítani a címmérkőzést, ráadásul szurkolók előtt egy különleges építményben" – jelentette ki Gocev.

Az isztriai félszigeten található római amfiteátrum ötezer férőhelyes, és rendszeresen ad otthont koncerteknek, de 2012 szeptemberében rendeztek benne jégkorongmeccseket is.

Jégpálya a pulai amfiteátrumban 2012 szeptemberében Forrás: AFP/Jure Makovec

A Brit Ökölvívó Szövetség korábban azt közölte, hogy reményei szerint júliustól ismét lehet bokszmeccseket rendezni az országban, de nézők nélkül.

A 30 éves Joshua decemberi, Andy Ruiz Jr felett aratott győzelmével az IBF vb-öve mellett a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) címét is megszerezte, a 38 esztendős Pulevvel mint az IBF kötelező kihívójával kell megmérkőznie. A két bokszoló 2017 októberében már találkozott volna, akkor azonban Pulev vállsérülés miatt visszalépett. A bolgár egyszer már ringbe szállt az IBF nehézsúlyú övéért, de 2014-ben az ötödik menetben kiütötte őt az ukrán Vologyimir Klicsko.