Bekerült a rekordok könyvébe a 47 éves japán síugró

Ski Jumping - Winter Olympics Day 10 Horizontal
Japan's Noriaki Kasai competes in the men's large hill team ski jumping first round for competition event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 19, 2018, in Pyeongchang. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Kaszai Noriaki tanúsítványt kapott Guinness-rekordjáról, hogy ő indult a legtöbb egyéni síugró világkupaversenyen.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz szakportál beszámolója szerint a 47 éves japán sportoló 569 vk-viadalon vett részt, ezzel 131-gyel előzi meg a második svájci Simon Ammannt. Mindkét versenyző továbbra is aktív, Kaszai pedig nem is kívánja még abbahagyni, tekintve, hogy elérhető közelségben van számára a 600-as mérföldkő is.

Noriaki Kaszaj már a rekordok könyvébe is bekerült Forrás: AFP/Odd Andersen

Kaszai további rekordokat is tart, ugyanis ő a legidősebb dobogós és győztes a vk történetében: 2017-ben a planicai szezonzárón 44 évesen és kilenc hónaposan lett harmadik a legendás óriássáncon, míg 2014-ben a finnországi Rukában 42 esztendősen és 5 hónaposan diadalmaskodott.

A sportág élő legendája eddig nyolc olimpián vett részt, és ő a legidősebb érmes síugró, mivel 41 évesen és 254 naposan ezüstérmet nyert a 2014-es, szocsi játékokon nagysáncon. Kaszainak további két medálja van olimpiákról, emellett nyolcszor állhatott dobogóra világbajnokságokon, egyetlen aranyát 1992-ben, sírepülésben nyerte.