Társoldalunk:

Két hét karantén vár az Egyesült Államokba érkező külföldi sportolókra

2020.05.14. 11:20

Rory McIlroy tervei szerint mindhárom júniusi versenyen ott lesz a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA) újraindulásakor az Egyesült Államokban. Igaz, a tengerentúlról érkező sportolókra legalább két hét karantén vár, mielőtt pályára léphetnek.

A világelső játékos csütörtökön azt mondta, szeretne rajthoz állni a június 11. és 14. közötti Charles Schwab Challenge, a június 18. és 21. közötti RBC Heritage, illetve a június 25. és 28. között Travelers Championship nevű viadalon is.

"Hiányzik a versenyzés, a versengés, az öltözői hangulat és a játékostársak is" – mondta az ír golfozó, aki addig még egy most vasárnap jótékonysági viadalon is szerepel.

A négyszeres major-tornagyőztes sportoló hozzátette, biztos abban, hogy jövő hónapban biztonságos körülmények között térhetnek vissza a pályákra.

Rory McIlroy vállalja az amerikai versenyeketForrás: AFP/2020 Getty Images/Sam Greenwood

A pandémia miatt alaposan át kellett szervezni a versenyszezont, így a négy nagy viadalból háromnak – Masters, PGA Championship, US Open – is új időpontot kerestek, míg a The Open Championshipet idén nem tartják meg.

A PGA Touron március 12-én rendezték az utolsó versenyt (Players Championship), a június 11-14. közötti, a texasi Fort Worth-ben sorra kerülő Charles Schwab Challenge szervezői pedig nagyon szigorú feltételeket szabtak az indulóknak. A mezőnyben összesen 25 olyan tengerentúli játékos van, aki rajthoz állhat, de, ha így döntenek, akkor legalább két hétre karanténba kell vonulniuk, miután megérkeztek az Egyesült Államokba.

Van olyan brit játékos, Tommy Fleetwood, aki már jelezte, hogy nem fogja hónapokra magára hagyni a családját, hogy az USA-ban versenyezhessen. Abban az esetben ugyanis az országba történő minden egyes belépés után karanténba kellene vonulnia.