Társoldalunk:

Négy évre eltiltották az olimpiai döntős futót

2020.05.19. 14:50

Elvesztette a fellebbezést, így négy évig nem versenyezhet Bralon Taplin, a grenadaiak olimpiai döntős 400-as futója, aki a doppingellenőrzés elmulasztása miatt kapta az eltiltást.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a keddi ítélethirdetéshez hozzáfűzte: hihetetlennek találta a sportoló védekezését, miszerint a tavaly áprilisi, grenadai versenyen senki nem kérte mintaadásra, senki nem beszélt vele erről. A bíró szerint az atléta bűnös, mert megtagadta a mintaadást - áll a CAS közleményében.
A karibi antidopping szervezet azért tiltotta el a versenyzőt, mert az ominózus viadalon - egy interjú közben - hiába kérte őt a kijelölt személy, nem tartott vele az ellenőrző helyiségbe. Később azzal védekezett: nem megfelelően tájékoztatták arról, hogy kiválasztották a mintaadásra.

Taplin azt állítja, neki senki sem szólt az ellenőrzésrőlForrás: AFP/Olivier Morin

A 28 éves Taplin 2023. szeptember 24-ig nem versenyezhet, azaz sem a jövő évi, tokiói olimpián, sem a 2022-es (Eugene) és 2023-as (Budapest) világbajnokságon nem állhat rajthoz.
A futó hetedik lett a 2016-os riói játékok 400 méteres síkfutó döntőjében, fedett pályán pedig övé minden idők nyolcadik legjobb ideje ezen a távon.