Nekiment a nemzetközi szövetségnek a világranglista-8. teniszező

Matteo Berrettini, tenisz
Italy's Matteo Berrettini reacts after a point against Tennys Sandgren of the US during their men's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Nem a teniszezőknek kellene egymáson segíteni Matteo Berrettini, a férfi világranglista nyolcadik helyezettje szerint.

A világelső Novak Djokovic áprilisban közölte, Roger Federerrel és Rafael Nadallal közösen létrehoznak egy pénzügyi alapot, mellyel a top 100 játékosai segíthetnének a 250. és 1000. hely közöttieknek, akik csak a versenyeken megszerezhető pénzdíjakból élnek.

- jelentette ki az olasz Berrettini. "Ez nálunk a szövetségek és a versenyszervezők, azaz a nemzetközi szövetség,

az ATP és a WTA felelőssége lenne, akiknek mi a fellépésünkkel fizetünk azért, hogy lebonyolítják a tornákat. Nekik kell rólunk gondoskodni".

Matteo Berrettini szerint nem a teniszezők dolga lenne, hogy segítsenek egymáson Forrás: AFP/David Gray

A 24 éves római játékos elmondta, beszélt Djokoviccsal a témában, és a szerb sztár közölte, nincs szó kötelező anyagi segítségről, és azt is tiszteletben tartja, ha Berrettini inkább a kórházakat vagy a rászoruló családokat kívánja támogatni.

Korábban az ATP-rangsorban harmadik Dominic Thiem jelentette ki, hogy nem rajong a koronavírus-járvány miatt bajba jutott teniszezők megsegítésének ötletéért, hanem inkább azokat segítené, akik valóban rászorulnak. Az osztrákok háromszoros Grand Slam-döntőse szerint egyik éljátékos sem ajándékba kapta a vagyonát, és mindannyian keményen megküzdöttek a sikerért.