Klub nélkül is Tokió a célja a kétszeres olimpiai bajnok kajakosnak

Kozák Danuta; Csipes Tamara; Fazekas-Zur Krisztina; Szabó Gabriella
Az riói aranyérmes kvartett: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina
Vágólapra másolva!
A kajaknégyes tagjaként kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina azt mondta, úgy érzi, van esélye kijutni a jövő évre halasztott tokiói játékokra, így - bár korábban máshogy tervezte - folytatja a felkészülést.

A 39 éves, négyszeres világbajnok sportoló 2009 óta az Egyesült Államokban él, férje, Rami Zur egyben az edzője is, két kisfiuk van.
A kajakos az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta: győri klubja decemberben közölte vele, hogy nem támogatja tovább, úgyhogy új egyesületet is kell keresnie magának.

- árulta el.

"A nagyobbik fiam ősztől iskolába megy, úgyhogy át kell rendeznünk az életünket. Még nem tudom, hogyan oldjuk meg, de keressük a megoldást, mert mindenképpen úgy tervezzük, hogy ezt az évet még végigkajakozom. Egyrészt nagyon sok energiát beleraktunk a felkészülésbe, amit nem szeretnénk, ha elveszne, másrészt úgy gondolom, hogy van esélyem kijutni Tokióba."

Az riói aranyérmes kvartett: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina Forrás: MTI/Kovács Tamás

Arra a kérdésre, hogy mi hajtja, Fazekas-Zur Krisztina azt válaszolta, hogy nagyon szeret hazajönni Magyarországra, a nagyobbik fia remekül beszél magyarul, és szeretné, ha még a kisebbik is megtapasztalhatná, milyen "otthon lenni".

"Utána nem tudom, milyen gyakran fogunk tudni majd hazamenni, úgyhogy őszintén szólva engem az motivál a legjobban, hogy az elmúlt években kialakított életstílusunkat családostul még egy kicsit tovább fenn tudjam tartani.

- fogalmazott.

Hozzátette: tanult a tavalyi rosszabb évéből, amelyben nem sikerült bekerülnie a szegedi vb-csapatba, és bár tudja, hogy nincs bérelt helye a négyes hajóban és nagyon nehéz lesz bekerülnie, mindent megtesz majd a sikerért.
Fazekas-Zur Krisztina 2012-ben, Londonban, majd négy évvel később, Rio de Janeiróban nyert ötkarikás bajnoki címet a négyessel.