A koronavírus miatt lemaradhat a Tour de France-ról a címvédő kerékpáros

cycling TOPSHOTS Horizontal TOUR DE FRANCE PODIUM BUST IN TEARS HAND ON FACE
Colombia's Egan Bernal wipes his eyes celebrates his overall leader's yellow jersey on the podium of the 21st and last stage of the 106th edition of the Tour de France cycling race between Rambouillet and Paris Champs-Elysees, in Paris on July 28, 2019. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt elrendelt kiutazási korlátozás teheti kétségessé a kolumbiai országúti kerékpárosok, köztük a címvédő Egan Bernal indulását a Tour de France-on.

A francia körverseny augusztus 29-én rajtol Nizzából - egy napon a Tour de Hongrie-val -, és szeptember 20-án zárul Párizsban. Kolumbiában viszont tombol a világjárvány: a vírus több mint 17 ezer embert fertőzött meg, a halálos áldozatok száma pedig 630 fölé emelkedett az országban - számolt be a cyclingnews szakportál, amely kiemelte: a pandémia elleni küzdelem részeként augusztus 31-ig nemzetközi utazási tilalmat rendeltek el. Ezért a kolumbiai élversenyzők, így a tavaly diadalmaskodó Bernal, a Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nairo Quintana, vagy épp a Touron 2017-ben második Rigoberto Urán a kormánytól mentességet igényelnek a tilalom alól, hogy visszatérhessenek Európába és részt tudjanak venni az augusztus 1-jén újrainduló kerékpáros szezonban.

Egan Bernal címvédőként állhat majd rajthoz Forrás: AFP/Marco Bertorello

"Reméljük, hogy külön engedélyt kapnak az utazáshoz, azt hiszem, hogy így lesz. Sportolók, és az európai versenyeken való indulás a munkájukhoz tartozik, így különösen fontos számukra" - fogalmazott a több kolumbiai és dél-amerikai bringást képviselő ügynök, Giuseppe Acquadro. Hozzátette, a jóváhagyás odaítélése esetén akár az is lehet, hogy Bernalék együtt, különgépen utaznak Európába.