Társoldalunk:

Roger Federernek nincs kedve edzeni

2020.05.23. 19:10

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerpihenő alatt nincs kedve edzeni a svájciak teniszezőjének, Roger Federernek.

A 38 éves, húszszoros Grand Slam-tornagyőztes játékos úgy véli, most fontosabb, hogy kipihenje, utolérje magát. "Őszintén szólva, nem látom értelmét az edzésnek, ugyanis még nagyon sok idő eltelik, amíg újra versenyezhetünk" - fogalmazott Federer abban a nyilvános, online csevegésben, amelyben a hozzá hasonlóan volt világelső, háromszoros Roland Garros-bajnok Gustavo Kuerten volt a beszélgetőpartnere.

"Fizikailag jól érzem magam" - jelentette ki a svájci teniszező, aki elárulta, hogy 2016-os térdműtéte óta nem volt otthon öt hétnél hosszabb ideig. "Fontos, hogy most töltődjek. Ha majd tudjuk, hogy hamarosan újra játszhatunk, ha lesz cél, akkor ismét szuper motivált leszek" - fogalmazott.
Beszélt arról is, hogy az esetleges nézők nélküli tornákkal nem nagyon tud mit kezdeni, nem tudja elképzelni a játékot az üres stadionokban. "Remélem, ez soha nem is fog megtörténni" - jelentette ki.
Szerinte a visszatéréssel várni kell a megfelelő pillanatig, addig, amíg legalább a harmada vagy a fele megtelhet a lelátóknak.

A koronavírus-járvány miatt legalább július végéig nem rendez tornákat a férfi versenyeket szervező ATP. Federer két idei nagy célja közül a wimbledoni bajnokságot törölték, a tokiói olimpiát pedig egy évvel elhalasztották.