Roland Garros: azon dolgoznak, hogy ne ütközzön a torna a US Opennel

TOPSHOTS Horizontal ILLUSTRATION RAIN FRENCH TENNIS OPEN TENNIS COURT GENERAL VIEW HIGH ANGLE EMPTY PLACE
People hold their umbrella in the empty stands as rain falls on day eleven of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on June 5, 2019. (Photo by CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
A szeptemberre halasztott francia nyílt teniszbajnokság szervezői azon dolgoznak, hogy a torna semmiképpen ne ütközzön a US Opennel, amelynek megrendezésével kapcsolatban júniusban várható döntés.

Guy Forget, a Roland Garros igazgatója kijelentette, mindent megtesznek azért, hogy amennyiben a járványhelyzet megengedi, mindkét Grand Slam-tornát meg tudják rendezni.

"Szorosan együttműködünk az ATP-vel, a WTA-val és az ITF-fel a versenynaptár összeállításában és bejelentésében. Még sok a kérdőjel, New York fertőzöttebb még Franciaországnál is, kiderül, mit hoz a következő néhány hónap" - mondta a sportvezető egy francia rádióadónak szombaton.

Roland Garros. azon dolgoznak, hogy ne ütközzön a torna a US Opennel Forrás: AFP/Christophe Archambault

Hozzátette, ha lesz Roland Garros, akkor azt jó körülmények között fogják tudni megrendezni, de figyelembe kell venniük a kormányzati intézkedéseket is. A legutóbbi kormányzati döntés értelmében augusztus végéig nem lehet ötezer főnél többet vonzó tömegrendezvényt tartani.

A francia nyílt bajnokság eredetileg vasárnap rajtolt volna, az új kezdési dátum szeptember 20. A US Open a tervek szerint egy héttel korábban érne véget New Yorkban.