Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt óvintézkedésekkel, nézők nélkül tartották meg Szolnokon a kajak-kenusok tesztversenyét kedden. 1000 méteren a kajakpárosok közül a Noé Zsombor, Dombvári Bence duó nem talált legyőzőre, míg a kenusoknál az Adolf Balázs – Fejes Dániel páros.

A sportági honlap beszámolója szerint a kajakosok megmérettetésén az első és a második futamot is csak centiméterekkel nyerte meg a Noé – Dombvári kettős.

Kammerer Zoltán párja Varga Ádám lett, akivel mindössze háromszor tudtak együtt hajóba ülni a verseny előtt, de így is második helyen jöttek be mindkét alkalommal.

A háromszoros olimpiai bajnok eredeti partnere, Gál Péter egy baleset miatt nem tudott most vízre szállni.

A kenusok 1000 méterén nem voltak ekkora izgalmak, ott mindkétszer simán győzött az Adolf – Fejes egység, míg a második helyen szintén duplázni tudott a Sáfrán – Bakó páros.

A szövetségi kapitány, Hüttner Csaba így értékelte a két-két futamot a versenyt követően:

„A kenusoknál ez a fiatal duó kivívta az elismerésem, szépen versenyeztek, kimagaslottak a mezőnyből, a második 500 méteren esélyt sem adtak a többi egységnek.

Férfi kajakban két hajó lógott ki a mezőnyből felfelé. Nem mindig jó jel, ha két egyforma párosunk van, de a következő hónapokban még variáljuk az összeállításokat. Terveim szerint Dombvári Bencét legközelebb összeültetem mással, a Kammerer, Varga duót elindítom ugyanígy, hogy meglegyen a viszonyítási alap, aztán a harmadik próbán megnézzük a Kammerer, Dombvári egységet."