Dévai Boglárka lemondott a nyári olimpiai részvételről

Dévai Boglárka
Silver medalist Russia's Angelina Melnikova (L), Gold medalist Hungary's Boglarka Devai (C) and Bronze medalist Romania's Denisa Golgota pose on the podium during the medal ceremony for the women's vault final of the artistic gymnastics at the SSE Hydro during the 2018 European Championships in Glasgow on August 5, 2018. / AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN
Vágólapra másolva!
Dévai Boglárka Európa-bajnok tornász elismerte: már nincs esélye kijutni a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

"Attól függetlenül, hogy elhalasztották az olimpiát, számomra a kvótaszerzés reménye elúszott. Maradt a 2024-es párizsi olimpia a célok között" - nyilatkozta csütörtökön az M1 aktuális csatornának a szombathelyi sportoló. Súlyos sérülése és másfél éves kihagyása után Dévai márciusban vett részt ismét a magyar válogatott edzőtáborában. Edzője, Vizer Erzsébet úgy fogalmazott, az olimpiáról minden bizonnyal lecsúszott, mert sérülése miatt nem tudott elindulni a világkupa-versenyeken, a további viadalok megrendezése pedig a koronavírus-járvány miatt bizonytalan.

"Mind az öten szépen megcsináltuk azokat a feladatokat, amiket az edzőink adtak. Nem érzem, hogy akkora lemaradásunk lenne, mint egy nyári háromhetes leállás után" - mondta a járvány miatti kényszerszünetről Dévai, aki 2018-ban ugrásban lett Európa-bajnok. Hozzátette, mivel alig több mint egy hete kezdték újra a tornatermi edzéseket, jelenleg alapozó munkát végeznek, de természetesen igyekszik, hogy mihamarabb "vissza tudja hozni" az ugrásait, hiszen idővel megint azokkal szeretne versenyezni. "Az utolsó műtétem óta szinte alig vannak fájdalmaim, sokszor észre sem veszem és nem is gondolok rá, hogy csavar van az ujjamban, tehát kimondható, hogy teljes mértékben rendbe jött a lábam" - magyarázta.

Edzője is úgy vélekedett, hogy a vártnál sokkal jobb formában tért vissza, mert a karantén időszakában nagyon becsületesen elvégzett minden feladatot. "A felkészülése attól függ, hogy az áprilisban elmaradt párizsi Európa-bajnokságot megrendezik-e egyáltalán, és ha igen, hol és mikor" - mondta Vizer Erzsébet. Hozzátette, tanítványa jelenleg négy szeren tud edzeni, de versenyezni csak ugrásban fog.