Társoldalunk:

A koronavírus-járvány után még a korábbiaknál is népszerűbb lett a kajak-kenu

2020.05.29. 15:34

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének felkérésére Hüttner Csaba és Weisz Róbert szövetségi kapitány már júniusra beterjeszti a tokiói olimpiáig, illetve paralimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

A testület csütörtöki online ülésén elfogadta a tavalyi évre vonatkozó szakmai és pénzügyi beszámolókat, az MKKSZ mérlegét, közhasznú jelentését, és a 2020-ra vonatkozó pénzügyi terveket is.

"Az ülés elején tájékoztattam az elnökséget arról, hogy az elmúlt héten több mint száz egyesülettel folytattunk online egyeztetést – idézte az MKKSZ honlapja Schmidt Gábor elnököt. – A megbeszélések alapján megállapítható, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések feloldása után a sportág újraindult. A tagszervezetek arról számoltak be, hogy

a vízitelepekre száz százalékban visszatértek a gyerekek, ráadásul megnőtt az érdeklődés a kajak-kenu iránt, mert a sportágat járványügyi szempontból a szülők biztonságosnak látják.  

Schmidt Gábor hangsúlyozta: az elnökség örömmel látta azt is, hogy a sportág ebben a rendkívül nehéz helyzetben is bizonyította rátermettségét és együttműködő képességét.

Kammerer Zoltán (elől) is folytathatja a felkészülést a jövő évi olimpiáraFotó: Csudai Sándor - Origo

"Az élversenyzők, a klubvezetők, a szülők, a támogatók, szóval a teljes közösség együttműködött abban, hogy ezt az időszakot vesztségek nélkül vészelhessük át" – fogalmazott.

A vezető testület arról is döntést hozott, hogy júniusban, miután a nemzetközi szövetségek véglegesítik az idei versenynaptárakat, tárgyalja majd Hüttner Csaba felnőtt gyorsasági, és Weisz Róbert para szövetségi kapitány felkészülési programját és válogatási elveit. Így már több mint egy évvel a 2021 nyarára halasztott olimpia előtt egyértelmű menetrend szerint készülhetnek a versenyzők és edzők Tokióra.

Az ülésen megerősítették a korábbi döntést, hogy az MKKSZ őszi közgyűlésén, amelynek várható időpontja szeptember első hétvégéje, megtartják a négyévente esedékes tisztújítást is.