Egyszerűsített olimpiában gondolkoznak a japánok

Tokyo Olympics Postponed Due To Coronavirus Pandemic Tokyo Olympic postponed Coronavirus Pandemic COVID 19 Tokyo 2020 OLYMPIC GAMES Japan Tokyo paralympic PARALYMPIC GAMES games postponement announcement protective face masks Alessandro Di Ciommo NurPhoto
People wearing protective face masks in Tokyo due to the outbreak of coronavirus disease (COVID 19) walk past a screen showing a logo the Tokyo 2020 Olympic Games and Tokyo 2020 Paralympic Games after the announcement of the games postponement to the summer of 2021. Japan, March 24, 2020. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egyszerűbb, ugyanakkor a nézőket több szabállyal kötő olimpia megrendezésében gondolkozik a tokiói szervezőbizottság a jövő nyári játékokat illetően.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel későbbre, 2021. július-augusztusra halasztott tokiói nyári olimpia szervezői már gőzerővel dolgoznak azon, hogy biztonságosan meg tudják rendezni a sporteseményt. Az "egyszerűsített" olimpia ötletéről Juriko Koike, tokiói kormányzó beszélt, miután Jomiuri című helyi lap arról írt, hogy a szervezőbizottságban milyen ötletek merültek föl: ezek között említik a nézők és a résztvevők kötelező tesztelését éppúgy, mint a versenyekre beengedhető kevesebb nézőt, illetve, hogy ezek sem a nézők, sem a sportolók nem mozoghatnak szabadon az olimpiai helyszínek között.

John Coates, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a rendezést felügyelő megfigyelője elmondta, hogy a helyi hatóságokat valóban aggasztja, hogy nagyon kevés eszközük van a koronavírus elleni védekezésre, és dolgoznak azon, hogy egy "egészen másmilyen" olimpiát rendezzenek, mint amilyet a járvány előtt terveztek.

Juriko Koike nem bocsátkozott részletekbe a terveket illetően, de leszögezte, hogy mindenképpen beszélni kell a dologról.

"Észszerűsítenünk és egyszerűsítenünk kell, amit csak lehet, hogy az olimpia továbbra is bírja a tokióiak szimpátiáját és megértését" – mondta a kormányzó.