Társoldalunk:

A világ sportját újra kell tervezni

2020.06.05. 13:31

Raffaele Chiulli, a SportAccord, a GAISF és az NOB által elismert, de nem olimpiai sportágak szövetségének elnöke szerint a világ sportélete túlélte a koronavírus okozta krízist, most pedig már az újratervezés folyik. Az olasz sportdiplomatával Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke készített exkluzív interjút.

"A világ sportéletének rendkívül felkavaró időszaka van mögöttünk, mindenkinek újra kellett terveznie az életét - nem volt ez másképpen a nemzetközi sportszövetségek esetében. Jelenleg percről-percre változik minden. Talán nemsokára az is nyilvánvaló lesz, hogy az elhalasztott világeseményeket mikor lehet megtartani" - egyebek között ezt mondta el az olasz sportdiplomata abban a videóinterjúban, amelyet Csisztu Zsuzsa készített vele.

'A profi sport túlélte ez a nehéz időszakot. Erre a legjobb példa a Bundesliga újraindítása. A koronavírus okozta károkról még korai lenne ugyanakkor beszélni. Jelenleg mindenki a kárenyhítésen dolgozik. Tisztában van azzal mindenki, hogy a sportesemények nem léteznek a szurkolói jelenlét nélkül. Az biztos, hogy a jövőben minden sporteseményen be kell tartani a biztonságos távolságot a szurkolóknak. A világ nem lesz ugyanolyan, mint a járvány előtt volt. Mi most azon dolgozunk, hogy a sportszövetségeknek megteremtsük a pénzügyi stabilitást" - mondta a beszélgetésben Raffaele Chiulli.

A teljes interjú ide kattintva tekinthető meg.