Társoldalunk:

128 teniszező indul a négynapos székesfehérvári tornán

2020.06.05. 18:14

A koronavírus-járványt követően Székesfehérváron indítja újra a hazai teniszéletet a Magyar Tenisz Szövetség: a Fehérvár Kupa négynapos, nagyszabású tornán 128 teniszező indul.

A viadalt felvezető pénteki sajtótájékoztatón Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára kiemelte: minden sportoló ki van éhezve a megmérettetésre és reményei szerint a szurkolók is arra, hogy láthassák kedvenceiket. 

Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub elnöke kiemelte, hogy ez a verseny nemcsak Fehérvár életének legnagyobb, de a magyar tenisz szempontjából is az egyik legnagyobb mezőnyt felsorakoztató verseny, hiszen eddig százhuszonnyolc nevezés futott be, F1, F2 és N1-es kategóriákban. Szerinte az elmúlt 30-40 évben ekkora létszámú és ilyen erősségű mezőny nem jött össze sehol az országban.

Jelezte, hogy a szövetség engedélyével szabadtéren és csarnokban is lesznek meccsek, összesen tizenegy pályán játszanak majd. Galambos Gábor versenyigazgató megerősítette, hogy ekkora mezőny egy magyar bajnokságon sem szokott összejönni. A férfiaknál Fucsovics Mártonon és Balázs Attilán, vagyis a két top 100-as magyar teniszezőn kívül mindenki elrajtol, így az a Marozsán Fábián is, aki a legutóbb legyőzte Fucsovicsot.

Ő lesz egyébként a férfimezőny első kiemeltje, míg a nőknél a hazai színekben versenyző Fárbás Réka. Az F2-es kategóriában Szombathelyi Benedek (MAFC) lesz az első kiemelt. A torna szombaton kezdődik mind férfi, mind női vonalon, hétfőn következnek a negyeddöntők, kedden pedig az első osztályú döntőket rendezik meg.