Vágólapra másolva!
Három top 10-es férfi teniszező részvételével rendez tornát jövő szombattól Patrick Mouratoglou, a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams edzője.

A 49 éves szakember nizzai akadémiáján a világranglistán hatodik görög Sztefanosz Cicipasz, a nyolcadik olasz Matteo Berrettini és a tizedik belga David Goffin lép pályára további hét játékossal együtt, a mezőny tagjai öt hétvégén át vívnak meccseket egymással zárt kapuk mögött.

A modernizációs törekvések jegyében a résztvevőket nem büntetik meg dühkitörés esetén, és az online közvetített mérkőzések szüneteiben a nézők az interneten kérdéseket tehetnek fel a pihenő játékosoknak.

A görög Sztefanosz Cicipasz is ott lesz a tornán Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

"Az átlagos teniszrajongó életkora 61 év, ami elég idős szurkolói bázisra utal. Megpróbáljuk a fiatalokat is bevonni a sportágba úgy, hogy átvesszük azt, ami jobb volt a 70-es és 80-as években, és modern elemeket is viszünk a játékba" - fejtette ki a francia Mouratoglou. "Ez nem bemutató torna lesz, a játékosok pontokat és pénzdíjat kapnak, az év végén pedig bajnokot hirdetünk, úgyhogy motivációban nem lesz hiány" - tette hozzá.

A koronavírus-járvány miatt a teniszezőknél július vége előtt nem rendeznek profi tornát a férfiaknál és a nőknél sem.