Ünnepi időpontban rendezik a legrangosabb magyar atlétikaversenyt

Dalilah Muhammad, atlétika
USA's Dalilah Muhammad celebrates with the national flag after winning the Women's 400m Hurdles final at the 2019 IAAF Athletics World Championships at the Khalifa International stadium in Doha on October 4, 2019. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábban bejelentettnél egy nappal előbb, augusztus 19-én kerül sor Székesfehérváron a 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra, melyen a tavalyi év női atlétája, Dalilah Muhammad is vállalta az indulást.

A verseny sajtótájékoztatóján, pénteken elhangzott, hogy a Gyulai Memorial az idei évtől a világ második számú versenysorozatának, a Kontinentális Kör 10 állomásos Arany szekciójának a része, és hat olyan szám is lesz a programjában, mely értékét és erejét tekintve Gyémánt Liga-szintű.

Dalilah Muhammad is részt vehet az augusztus 19-i székesfehérvári versenyen Forrás: AFP/Karim Jaafar

Spiriev Attila sportigazgató hangsúlyozta, hogy klasszikus viadalt szeretnének rendezni, ám bizonyos korlátozásokat kénytelenek tenni, így például

nem lesznek 400 méternél hosszabb futószámok.

Számos sztárral megállapodtak már a szereplésről, de a koronavírus-járvány miatt egyelőre sok a kérdőjel.

Ha lehet, indul Fehérváron Dalilah Muhammad, a női 400 gát olimpiai és világbajnoka, világcsúcstartója, valamint a kétszeres hármasugró olimpiai aranyérmes Christian Taylor, és a férfi 400 m vb-címvédője, a bahamai Steven Gardiner.