Az olimpiai kvótás Érdi Mária a Balatonon tér vissza

Érdi Mária három futam után vezet az olimpiai tesztversenyen
Érdi Mária három futam után vezet az olimpiai tesztversenyen
Vágólapra másolva!
Az olimpiai kvótás vitorlázó, Érdi Mária most hétvégén, a Balatonon tér vissza a versenyzéshez.

A sportoló az M1 aktuális csatornának elmondta, már hiányzik neki a versenyzés, szeret itthon hajóba ülni, szereti a Balatont, úgyhogy nagyon várja a regattát.
Érdi a februári világbajnokságot egy tavaly novemberi sérülés nyomán kihagyta, mivel nem érezte magát százszázalékos állapotban.

- mondta ennek kapcsán az olimpikon, aki meglátása szerint a karanténban sokkal hasznosabb edzésmunkát tudott végezni, mert nem kellett "össze-vissza utazgatnia", így erősebb, mint azt megelőzően.

Megjegyezte, a versenyhajója kint ragadt Mallorcán, így csak egy másik vitorlással tudott gyakorolni, ez azonban esetükben, a Laser Radialban nem akkora probléma, mert minden hajó ugyanolyan, nem kell túl sokat tesztelni.

Érdi Mária az első között szerzett kvótát a tokiói olimpiára Forrás: Pedro Martinez/SAILING ENERGY/Sailing Energy/Sailing Energy

A távolabbi jövővel kapcsolatban úgy nyilatkozott, Németországba és Dániába is hívták már edzőtáborba, illetve edzőversenyekre, ugyanakkor még kivár a döntéssel, mert új-zélandi edzőjét idehozni jelenleg nem egyszerű, azt pedig mindenképpen szeretné, ha ő vele lenne.

- fogalmazott Érdi, akinek sérülése miatt jól jött a nyári olimpia halasztása. Tokióból szeretne éremmel hazajönni, ugyanakkor közel egy éve nem találkozott a nemzetközi mezőny többi tagjával, így nehéz megmondani, ki mennyit lépett előre - mondta.

"Nem biztos, hogy most augusztusra csúcsformába tudtam volna kerülni, ráadásul az egy év halasztás plusz egy év fejlődési lehetőséget ad. Fiatal vagyok, előttem a jövő" - jelentette ki magabiztosan a vitorlázó, aki a tavalyi enosimai előolimpián bronzérmet szerzett.
A 2021-re halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.