Társoldalunk:

Andy Murray elárulta, melyik tornákra fog összpontosítani az idén

2020.06.23. 08:44

Andy Murray, korábbi világelső teniszező a szezonból hátralévő mindkét Grand Slam-tornán el szeretne indulni. A háromszoros GS-győztes a héten bemutató-mérkőzésen tér vissza a pályára.

A kétszeres egyéni olimpiai bajnok skót játékos a BBC-nek azt mondta, a koronavírus-járvány után augusztusban újrainduló teniszidényben az augusztus 31-én rajtoló US Open és a szeptember 27-én kezdődő Roland Garros élvez nála elsőbbséget.

Trükkös a versenynaptár, de ez érhető is. Még nem tudom pontosan, fogok-e felvezető tornákon játszani, és ha igen, mennyin- fogalmazott a 33 éves teniszező, aki legutóbb a tavaly novemberi Davis Kupa-döntőn szerepelt.

Andy Murray már várja a teniszifény folytatásátForrás: Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Juan Carlos Rojas

"A csípőm állapota sokat javult az elmúlt három-négy hétben, sokkal jobb, mint márciusban volt" - mondta a teniszező, aki kedden Liam Broady ellen ragad ütőt a Britek csatája fantázianévre hallgató, nem hivatalos eseményen.

A profi viadalokat szervező ATP múlt szerdán jelentette be, hogy augusztus 14-től ismét lesznek tornák: előbb az Egyesült Államokban kemény pályás, majd Európában salakpályás tornákat rendeznek, közte az amerikai és a francia nyílt bajnoksággal.