Novak Djokovic elkapta a koronavírust

Novak Djokovic
Serbian tennis player Novak Djokovic reacts after winning against German tennis player Alexander Zverev during their single match at Adria Tour, Novak Djokovic's Balkans charity tennis tournament in Belgrade on June 14, 2020. - The ATP and WTA Tours have been suspended since March due to the COVID-19 pandemic and will not resume at least until the end of July 2020. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic és felesége is elkapta a koronavírust, ezt a világelső teniszező jelentette be, miután Belgrádban elvégezték rajtuk a tesztet, amelyek pozitív eredményt hoztak. Gyerekeik viszont egészségesek.

Djokovic az elmúlt napokat Horvátországban töltötte, ahol az általa életre hívott Adria Tour tenisztorna zadari állomásán vett részt. A torna azonban rendkívül rosszul sikerült, ugyanis a játékosok nem tartották be a járványhelyzet miatti egészségügyi előírásokat, majd kiderült, hogy a bolgár Grigor Dimitrov el is kapta a vírust.

Novak Djokovic Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Nem sokkal később Dimitrov korábbi ellenfele, a horvát Borna Coric is pozitív tesztet produkált, majd Djokovic erőnléti edzőjéről és Dimitrov tréneréről is kiderült, hogy fertőzött. A sor még nem volt teljes, ezután ugyanis Viktor Troicki is bejelentette, hogy koronavírusos, akárcsak várandós felesége.

Djokovic a torna zadari állomásának törlése után utazott vissza Belgrádba, ahol elvégezték rajta a tesztet. A világelső teniszező tünetmentes és jól van, az viszont nagy kérdés, hogy a topteniszt visszahozni próbáló Adria Tour bukása milyen hatással lesz a tenisz- és a sportélet jövőjére.