Vágólapra másolva!
Még hétfőn éjjel az amerikai parti őrség kereső helikoptere megtalálta a Csendes-óceán átevezésére készülő háromszoros paralimpikon, Angela Madsen holttestét. 

A 60 éves sportoló a RowofLife nevű saját szervezésű expedíciója keretében készült átevezni a Csendes-óceánt, hogy ő legyen az első paraplégiás, az első vállaltan meleg és a legidősebb nő, aki teljesíti a kihívást. Madsen június 23-án 60. napja volt vízen, és már 2000 kilométerre járt az amerikai partoktól Hawaii felé haladva, amikor e-mailen jelezte feleségének, Debrának, hogy kiszáll a hajóból, hogy egy kisebb javítást elvégezzen a vízben. Ezt követően órákon át nem jelentkezett, majd, amikor Debra megnézte az e-mailjeit, látta, hogy egyetlen friss üzenetre sem válaszolt, illetve a hajó műholdas nyomkövetője alapján is azt lehetett látni, hogy nem előre halad, inkább csak sodródik a sporteszköz – ekkor riasztotta a partiőrséget.

A kiküldött helikopter, illetve a közelben haladó német zászló alatt futó Polynesia nevű hajó néhány óra elteltével meg is találta az evezős hajót, mellette pedig Angela Madsen holttestét. A szerencsétlenül járt sportolót a hajó felvette, és holttestét partra szállította.

Angela Madsen kalandos életutat járt be. 1980-ban, húszévesen a haditengerészet kiképzőtáborának egyik edzésén olyan szerencsétlenül esett el, hogy az egyik társa rálépett a hátára és két csigolyáját eltörte. A sereg nem ismerte el a felelősségét, nem vállalták a kezelés költségeit, így Madsennek minden pénze, a háza és a házassága is ráment. Disneylandben egy csomagmegőrzőben rendezkedett be, mígnem egy alkalommal ki nem próbálta magát a Veterán Játékokon kerekesszékes kosárlabdában. Egy újabb baleset után kötelezte el magát végképp a sport mellett, teljesen új életet kezdett, könyvet írt, 2012-ben pedig bronzérmes lett súlylökésben a londoni paralimpián, míg gerelyhajításban ötödik helyen zárt. Rióban újra rajthoz állt mindkét számban.

Evezésben a kétezres évek elejétől remek eredményeket ért el: 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben is aranyérmes lett a világbajnokságon kormányos kettesben. 2009-ben a brit Helen Taylorral első nőként evezték át az Indiai-óceánt kelet-nyugati irányban Ausztrália és Mauritius között.