Társoldalunk:

Az ausztrálok pénzdíjas sorozatot indítanak teniszezőiknek

2020.06.24. 12:59

A tornák célja, hogy általuk játék- és pénzkereseti lehetőséget biztosítsanak a teniszezőiknek, mivel március eleje óta leállt a teniszélet az egész világon.

A szövetség szerdai bejelentése szerint a most hétvégén, Sydneyben induló tornák célja, hogy általuk játék- és pénzkereseti lehetőséget biztosítsanak a teniszezőiknek, mivel március eleje óta leállt a teniszélet az egész világon.

A jelenlegi információk szerint az ország legjobb játékosai közül Samantha Stosur részt vesz majd a viadalokon, ugyanakkor a női világelső Ashleigh Barty kihagyja azokat, és inkább az edzésekre koncentrál.

Samantha Stosur (balra) igen, Ashley Barty (jobbra) viszont nem indul a szövetség által szervezett tornánForrás: AFP/Patrick Hamilton

Hosszú hónapok után több meghívásos, bemutató jellegű viadalra is sor került júniusban, ám nem mindegyik nevezhető sikeresnek. A többek között Novak Djokovic által szervezett Adria Tour múlt heti, zadari versenyén ugyanis sokan, köztük a szerb világsztár is elkapta a koronavírust.

A sportágban sok a kérdőjel, de a mostani tervek szerint az amerikai nyílt bajnokságot, a US Opent zárt kapuk mögött megrendezik augusztus 31-től, a júniusról elhalasztott Roland Garrost pedig szeptember 27-től.