Novak Djokovic wimbledoni bajnok edzője is koronavírusos

Goran Ivanisevic
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 22: Goran Ivanisevic watches Novak Djokovic of Serbia practice for the US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 22, 2019 in New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Goran Ivanisevic koronavírustesztje is pozitív lett a férfi teniszezők meghívásos Adria Tourjának zárai (Zadar) versenye után, amelyen többen, így a világelső főszervező Novak Djokovic is megfertőződött.

A 2001-ben wimbledoni bajnok horvát sportember - aki jelenleg Djokovic edzőjeként dolgozik - közösségi oldalán számolt be arról, hogy két negatív tesztet követően ezúttal pozitív lett az eredménye.

Kiemelte: jól érzi magát, nincs semmilyen tünete, és továbbra is tartja magát az elszigetelődéshez.

- fogalmazott.

Novak Djokovic edzője, Goran Ivanisevic is pozitív koronavírus-tesztet produkált Forrás: AFP/2019 Getty Images/Matthew Stockman

Az Adria Tour zárai tornáján résztvevők közül Djokovicon kívül a rosszullét miatt meccsét is lemondó - így a fertőzés miatt elsőszámú felelősnek tartott - bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, miként Djokovic erőnléti edzője, Marko Paniki, továbbá Dimitrov edzője, Christian Groh. A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen gondtalanul együtt ünneplő játékosokat látni.

A hírek hallatán a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további eseményeit nem rendezik meg. A belgrádi és zárai meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.