Társoldalunk:

Novak Djokovic wimbledoni bajnok edzője is koronavírusos

2020.06.26. 17:54

Goran Ivanisevic koronavírustesztje is pozitív lett a férfi teniszezők meghívásos Adria Tourjának zárai (Zadar) versenye után, amelyen többen, így a világelső főszervező Novak Djokovic is megfertőződött.

A 2001-ben wimbledoni bajnok horvát sportember - aki jelenleg Djokovic edzőjeként dolgozik - közösségi oldalán számolt be arról, hogy két negatív tesztet követően ezúttal pozitív lett az eredménye.

Kiemelte: jól érzi magát, nincs semmilyen tünete, és továbbra is tartja magát az elszigetelődéshez.
Szeretném felhívni mindazok figyelmét, akik az elmúlt napokban velem találkoztak, hogy pozitív lett a tesztem. Felkérem őket, hogy különösen vigyázzanak magukra és szeretteikre- fogalmazott.

Novak Djokovic edzője, Goran Ivanisevic is pozitív koronavírus-tesztet produkáltForrás: AFP/2019 Getty Images/Matthew Stockman

Az Adria Tour zárai tornáján résztvevők közül Djokovicon kívül a rosszullét miatt meccsét is lemondó - így a fertőzés miatt elsőszámú felelősnek tartott - bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, miként Djokovic erőnléti edzője, Marko Paniki, továbbá Dimitrov edzője, Christian Groh. A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen gondtalanul együtt ünneplő játékosokat látni.

A hírek hallatán a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további eseményeit nem rendezik meg. A belgrádi és zárai meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.