Vágólapra másolva!
Babos Tímea szerint túlságosan korai az idény augusztusi folytatása, és a tervezett körülmények között a New York-i Grand Slam-torna megtartását sem támogatja. A háromszoros világbajnok teniszező a Nemzeti Sportnak beszélt a lehetséges folytatásról.

Az idény elvileg augusztus harmadikán, a palermói női versennyel folytatódik. Mit gondol, reális a WTA terve?
Nekem az augusztusi folytatás túlságosan korainak tűnik – felelte egyenesen lapunk érdeklődésére a legeredményesebb magyar teniszező, Babos Tímea. – A WTA közzétette a versenynaptárat, de egyelőre szinte semmi sem fix, a rendezés körülményeiről nincsenek információink, csak a US Openről tudunk részleteket. Igen, az idény Palermóban indulna újra, de még azt sem tudjuk, jár-e a részvételért világranglistapont. Sok víz lefolyik még a Dunán augusztusig, meglátjuk, lesz-e ebből az egészből valami.

A US Open részleteit viszont sokan kritizálják, mondván, túl szigorúak a korlátozó intézkedések.
Néhány napja a női játékosoknak volt egy konferenciájuk, amelyen az Egyesült Államok Teniszszövetsége, a USTA is képviseltette magát. Rengeteg kérdés és kritika vetődött fel, a körülmények messze nem ideálisak, szerintem nem szabadna így versenyeket rendezni. Sok országból még nem lehet utazni, Dél-Amerikában például csak szeptember elseje után lehet felszállni nemzetközi repülőjáratokra, több helyen pedig kötelező a karantén... Ráadásul nekünk egy ázsiai turnénk is következne, amire a vízumot az Egyesült Államokban szoktuk elintézni – viszont a szabályok szerint csak a szálloda és a pályák között mozoghatnánk New Yorkban, így hogyan tudnánk megszerezni a vízumot?! Rengeteg a kérdés, kevés a válasz.

A New York-i szálloda milyennek tűnik?
Egy repülőtér melletti hotelt jelöltek ki, középkategóriás. Ha ott lesz a cincinnati premiertorna és a US Open is, három hetet kellene eltöltenünk ebben az épületben – az étkezés például valószínűleg rossz, ami egy sportolónál nagyon fontos szempont. Ilyen körülmények között nem támogatom a US Open megtartását.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja.