Társoldalunk:

Lekéste a rajtot az olimpiára készülő kenus

2020.06.30. 20:36

A vb-hetedik Bodonyi András kedd délután C-1 1000 méteren megnyerte a szolnoki tesztverseny első futamát, a másodikat viszont lekéste.

A délutáni, kora esti programban a férfi kajak és kenu egyesek szálltak vízre ezer méteren.
A DVTK kenusa, az első tesztversenyen is győztes Bodonyi András magabiztosan nyerte az első futamot, a másodiknak a rajtját viszont lekéste, ebben így Adolf Balázs haladt át elsőként a célvonalon.

Bodonyi András remek formában kezdte a szezontFotó: Csudai Sándor - Origo

"Az első pályámmal elégedett vagyok, úgy érzem az első 500 méteren tudtam idén javítani az eddigi önmagamhoz képest. Ha továbbra is ilyen ütemben tudok fejlődni, akkor összejöhet a kvótaszerzés" - nyilatkozta a szövetség honlapjának Bodonyi András. A második futam előtt biztos, hogy én is hibáztam, nem figyeltem eléggé, és lekéstem a rajtot. Igaz, hogy a szabály szerint nem kötelező, de máskor általában figyelmeztetik a versenyzőket, ilyet most nem hallottam az indítóbírótól" - tette hozzá a DVTK versenyzője.

 

A férfi kajakosoknál a világbajnok Kopasz Bálint távollétében Varga Ádám mindkét futamban hatalmas fölénnyel nyert. A KSI SE 20 éves versenyzője az első futamban közel három másodperccel előzte meg klubtársát, a másodikként záró Béke Kornélt, majd a második körben még ennél is nagyobb különbséggel nyert.

A tesztverseny-sorozat három hét múlva folytatódik a férfi kajak-, és kenupárosok újabb futamaival.