Társoldalunk:

Csampa Zsolt és Szabó Bence harcol a vívószövetség elnöki posztjáért

2020.07.04. 16:56

Két jelölt, Csampa Zsolt és Szabó Bence pályázik a Magyar Vívó Szövetség elnöki posztjára - tette közzé hivatalos oldalán a sportági szervezet. 

Csampa Zsolt immáron nyolcadik éve a szövetség elnöke, regnálása alatt a magyar vívósport kiemelkedő eredményeket produkált. Három olimpiai- és négy világbajnoki aranyérem mellett két, sikeresen megrendezett világbajnokság (2013 és 2019) is az ő regnálása alatt zajlott le.

Kihívója, Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd főtitkára, egykori egyesülete, az Újpesti TE elnöke, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya volt. Jelenleg a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja - szedte össze az MVSZ az 58 éves sportvezető eredményeit.

A tisztújító közgyűlést július 18-án tartja a szövetség. Ahogyan az elnököt, úgy az alelnököket is négy évre választják. Utóbbi négy pozícióra négy jelölés érkezett Kamuti Jenő, Nagy Tímea, Somlai Béla és Török Ottó személyében.