Federer már a jövő évre és az olimpiára koncentrál

Horizontal
Switzerland's Roger Federer hits a return against Serbia's Novak Djokovic during their men's singles semi-final match on day eleven of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 30, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Roger Federer két térdműtétét követően már a 2021-es szezonra és a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia teniszversenyére koncentrál.

"Sokkal jobban érzem magam, de még nem vagyok azon a szinten, hogy teniszezzek" - mondta a svájci sztár, aki rekorderként 20 Grand Slam-tornán diadalmaskodott, de egyéniben még nem nyert az ötkarikás játékokon.

Federert februárban operálták meg, majd múlt hónapban egy újabb, artroszkópos beavatkozásra került sor, de egyelőre nem kellett tornát kihagynia, mivel a teniszélet leállt a koronavírus-járvány következtében, s csak augusztusban indul majd újra.

A tokiói olimpián augusztus elsején lenne a férfi egyes döntője, azaz egy héttel 40. születésnapja előtt. Federer a 2008-as, pekingi játékokon párosban nyert aranyérmet Stan Wawrinka oldalán.