Társoldalunk:

Grand Slam-győztes teniszezők is szerepelnek a WTT csapatversenyen

2020.07.09. 13:05

Több nagy név, köztük az idén visszatérő Kim Clijsters és a 2017-es US Open-győztes Sloane Stephens is szerepel a World Team Tennis klubtornáján, amely a hétvégén kezdődik.

A négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Clijsters közel nyolc év után februárban tért vissza, a koronavírus-járvány miatt viszont csak két mérkőzést játszott. A járvány megtörte a visszatérése folyamatát, a kedvét viszont állítása szerint nem vette el, így már várja a csapatverseny háromhetes alapszakaszának vasárnapi rajtját.

Kim Clijsters is szerepel a World Team Tennis klubtornájánForrás: Belga via AFP/Yorick Jansens

A viadalt a nyugat-virginiai Greenbrierben rendezik meg kilenc klub részvételével. Clijsters a New York Empire-t, míg Stephens a Chicago Smash-t erősíti, mellettük pedig olyan sztárok lépnek még pályára mint Venus Williams (Washington Kastles) vagy Milos Raonic (Orange County Breakers).

Az alapszakasz vasárnap indul és három héten át tart. A versenyt szigorú óvintézkedések mellett rendezik meg. A játékosoknak és stábtagoknak kéthetes önkéntes karanténba kellett vonulniuk előzetesen az Egyesült Államokban, majd a verseny során rendszeresen tesztelik őket és naponta mérik a testhőmérsékletüket. A mérkőzésekre korlátozott számban nézőket is beengednek majd, a 2500 fős centerpályára 500 szurkoló mehet be, akiknek maszkot kell viselniük és a beengedésnél a testhőmérsékletüket is ellenőrzik.