Chris Froome új csapata is érkezik a Tour de Hongrie-ra

Israel Start-Up Nation
Members of the Israeli cycling team, Israel Start-Up Nation (ISN), lift their bicycles as they train in northern Israel, starting and finishing at the town of Bet Hillel, on May 13, 2020, in preparation for the Tour de France 2020, amid relaxed coronavirus restrictions in country. (Photo by JALAA MAREY / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Krists Neilands csapata, a World Tourban szereplő Israel Start-Up Nation indul a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen, amelyre augusztus 29-től szeptember 2-ig kerül sor.

A lett versenyző tavaly két szakaszsikert is ünnepelt az akkor még prokontinentális szintű izraeli együttes színeiben. Az idei évnek már csúcskategóriás World Tour-istállóként nekivágó Israel Start-Up Nation kerékpárosa a magyar körverseny 2016-os győztese, az észt Mihkel Räim is.

A csapat sztárja a háromhetes körversenyeken 22 szakaszgyőzelemmel rendelkező német sprinter, André Greipel, valamint az ír hegyimenő Dan Martin,

aki az öt legnagyobb presztízsű egynapos viadalok, a Monumentumok közül a Liege-Bastogne-Liege-t és a lombardiai körversenyt is megnyerte.

Az Israel Start-Up Nation is érkezik a Tour de Hongrie-ra Forrás: AFP/Jalaa Marey

Az istálló csütörtökön szenzációs bejelentést tett, januártól ugyanis a csapat tagja lesz a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome.

A 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és prokontinentális együttesnek kell rajthoz állnia.

Korábban 11 csapat indulását jelentették be, az Israel Start-Up Nation immár a negyedik World Tour-induló a holland Jumbo-Visma, az amerikai Trek-Segafredo, valamint a Peák Barnabással érkező ausztrál Mitchelton-Scott után. A WT alatti besorolású, azaz prokontinentális istállók közül négy induló biztos az ötnapos magyar körversenyen, amely augusztus 29-én egy napon rajtol a világ legrangosabb viadalával, a Tour de France-szal.

A Tour de Hongrie programja:
1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km