Társoldalunk:

Mint a horrorfilmben: óriási tömegbaleset volt egy magyar kerékpárversenyen

2020.07.12. 15:06

Óriási tömegbukás volt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben. A körülbelül 200 fős elit férfi és női + u19 és master férfi mezőny az első körben a nyolc százalékos lejtmenetben esett el 70km/h-as sebességnél – számolt be a velo.hu Facebook-oldala. A versenyen indulók beszámolói szerint legalább 20 ember súyosan megsérült.

„Sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal. A mentőautók és mentő helikopterek folyamatosan dolgoznak. Remélem, nagyon súlyos balesete senkinek nem lett. Ez a magyar kerékpársport egyik fekete napja" – mondta Szilasi Lászlo – a velo.hu alapítója, a verseny egyik indulója, aki szintén bukásba keveredett.

A versenyen indulók beszámolói szerint legalább 20 ember súyosan megsérült, de ennél sokkal több sérült lehet. Rengeteg mentős érkezett a helyszínre. A versenyzők közül többen a szervezőket hibáztatják, nagy sebességgel csúsztak egymásba az amatőr és a profi kerékpárosok a lejtőn.

Balatonszőlős polgármestere, Mórocz László nagyon sajnálja a történteket és minden érintettnek jobbulást kíván. Elmondása szerint ezen a szakaszon már többször rendeztek versenyt, de az ellenkező irányban, azaz a versenyzőknek az emelkedőt kellett megmászniuk - írja a VEOL.