Dominic Thiem elárulta, részt venne-e az amerikai tornákon

Dominic Thiem
BELGRADE, SERBIA - JUNE 14: Dominic Thiem of Austria celebrates by raising the trophy after winning the final match against Filip Krajinovic of Serbia at the Adria Tour charity exhibition hosted by Novak Djokovic on June 14, 2020 in Belgrade, Serbia. Dominic Thiem won the final against Filip Krajinovic. Milos Miskov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A férfi teniszezők világranglistáján harmadik Dominic Thiem szerint a következő napokban vagy hetekben újabb döntést jelentenek majd be a New York-i US Opennel kapcsolatban.

A Grand Slam-tornát a tervek szerint augusztus 31-től bonyolítják le. A rajt előtti héten az eredetileg Cincinnatibe kiírt férfi és női versenynek ad otthont a Billie Jean King nemzeti teniszközpont Flushing Meadowsban.

"Az egész nagyon ingatag lábakon áll"

- mondta az osztrák játékos hétfőn Berlinben, egy háromnapos meghívásos verseny kezdetén.

Dominic Thiem szerint óriási hiba volt részt vennie az Adria Touron Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Milos Miskov

Thiem augusztus 14-től nem akar pályára lépni a washingtoni tornán, amely a koronavírus-járvány miatti leállás után az első viadal lesz a férfiak számára.

- válaszolta a 26 éves teniszező arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az amerikai tornákon. Ezzel arra utalt, hogy az illetékes hatóságoknak kell dönteniük, biztonságos-e a rendezés, vagy sem.

A Novak Djokovic által szervezett, júniusi Adria Touron való részvételét Thiem ismételten "óriási hibának" minősítette, amelyből tanulnia kell. Egyúttal megjegyezte, hogy törvényt nem sértettek a szerbiai és horvátországi helyszíneken, ahol nem volt kötelező betartani a szigorú higiéniai előírásokat.

"Egy kissé elvesztettük a kapcsolatunkat a realitással"

- fogalmazott Thiem.
Az Adria Tour-t be kellett rekeszteni, mert több játékos és edző - köztük maga Djokovic is - elkapta a koronavírust.