Társoldalunk:

A NOB több forgatókönyvvel készül az olimpia veszélytelen megrendezésére

2020.07.15. 20:15

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) változatlanul elkötelezett amellett, hogy jövőre megrendezzék a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói ötkarikás játékokat.

"Továbbra is teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy jövőre júliusban és augusztusban megünnepeljük az olimpiai játékokat" - hangsúlyozta Thomas Bach, a NOB elnöke szerdán.

Megerősítette, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatásait figyelembe véve több forgatókönyvvel is készülnek az olimpia - módosított dátum szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig tartó - veszélytelen megrendezésére.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökeForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A szervezők törekszenek a játékok egyszerűsítésére és a résztvevők biztonságának garantálására, változatlanul utóbbi az első számú szempont a rendezésnél.

Bach hangsúlyozta, a NOB nem akar nézők nélküli játékokat. Olyan megoldáson dolgozunk, amely egyfelől garantálja minden résztvevő egészségének védelmét, másfelől tükrözi az olimpia szellemiségét" - jelentette ki.

Az elnök arról is beszélt, hogy a szervezőbizottság jó munkát végez, erről pedig pénteken, a NOB - videokonferencián keresztül megvalósuló - ülésén fog további részleteket közölni.

A tokiói olimpia jövő pénteken kezdődött volna.