Az ország legjobb triatlonosai mérték össze erejüket Lengyeltótiban

Triatlon, Lengyeltóti
Végig szoros és izgalmas volt a verseny
Vágólapra másolva!
A férfiaknál Bicsák Bence és Faldum Gábor, a nőknél Bragmayer Zsanett és Horváth Karol bizonyult a legjobbnak szerdán a triatlonosok Lengyeltótiban rendezett vegyesváltó-válogatóján.

Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: a versenyre a legjobb magyar triatlonosokat hívták meg - 20 férfit és 15 nőt -, és az egy igazolt hiányzó, Tóth Tamás kivételével rajthoz is állt a hazai élmezőny, amelynek tagjai a junior, az U23-as és a felnőtt korosztályban nemzetközi szintű teljesítményre képesek.

A délelőtti egyéni időfutam során alakult ki a délutáni döntő mezőnye, amelyet a férfiaknál tízen, a nőknél hatan alkottak. Az egyéni időfutamban elért eredmények alapján a férfiaknál az esélyeknek megfelelően Faldum (időeredménye 20:27 perc) és Bicsák (20:29 p), a nőknél Bragmayer (22:52 p) és Horváth Karol (23:30 p) bizonyult a legjobbnak.

Végig szoros és izgalmas volt a verseny Forrás: Origo

Ötödik helyével a riói olimpikon Kovács Zsófiának (24:00) is sikerült kvalifikációt szereznie a fináléra, ahol azonban már nem állt rajthoz.

Délután újabb szupersprint, de már az új olimpiai szám, a vegyes váltó hivatalos - 300 méter úszásból, 8 kilométer kerékpározásból és 2 kilométer futásból álló - távja várt a még versenyben lévőkre. A végeredmény a délelőtti és a délutáni teljesítmény összesítésével alakult ki.

A női döntőben Bragmayer magabiztos versenyzéssel győzött (24:37 p), minden számot kontroll alatt tartott. Mögötte Horváth Karol és Kropkó Márta vívott nagy csatát egymással, és - mint délelőtt is - előbbi (25:13 p) ezúttal is kevéssel jobbnak bizonyult utóbbinál (25:25 p). A női finálé résztvevőinek beérkezési sorrendje nem változott az elődöntőhöz képest.

A férfi döntő szorosabb küzdelmet hozott, amelyben csak fokozatosan maradt el az élbolytól egy-egy versenyző. Végül a futásnál már csak négyen csatáztak a győzelemért és a tagságért a váltóban. Bicsák nagyszerű utolsó számával végzett elsőként (21:25 p), megelőzve Lehmann Csongort (21:29 p), Faldumot (21:34), valamint a tempót a döntőben sokáig diktáló Dévay Márkot (21:37 p). Az összesített pontszámot tekintve így Bicsák bizonyult a legjobbnak (3 pont), Faldum (4 pont) és Lehmann Csongor (6 pont) előtt.

Csoportkép dobogósokkal Forrás: Origo

A vegyes váltók hamburgi, eredetileg július közepére kiírt világbajnokságát szeptember elején rendezik meg. Az ott rajthoz álló magyar négyest - a válogatón elért eredményt alapul véve - később jelöli ki a magyar szövetség.