Társoldalunk:

Csipes Tamara nem indul a szegedi kajak-kenu világkupán

2020.07.28. 19:28

A kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának utolsó fordulójában K-1 500 méteren mindkét futamot az olimpiai bajnok Csipes Tamara nyerte meg a még mindig csak 19 éves Gazsó Dorka előtt. Egyesben duplázni tudott Balla Virág, Dombvári Bence és Bodonyi András is, férfi kajaknégyesben pedig újra mindkét futamot megnyerte a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású csapathajó.

Női kajak egyes 500 méteren mindkét futamban Csipes, Gazsó Dorka, Hagymási Réka, Pupp Noémi volt a befutási sorrend. A mezőnyből sokan hiányoztak, nem állt rajthoz például Kozák Danuta, Kárász Anna és Bodonyi Dóra sem, Medveczky Erika pedig az első futamban utolsó lett, így a második körben már a gyengébbek közé sorolták.

Olyan volt, mint egy tipikus első pálya, nem mondom, hogy nagyon rosszul esett versenyezni, de jól sem. Messze vagyunk a csúcsformától, ennek ellenére az elért idővel elégedett vagyok" - mondta az olimpiai bajnok Csipes Tamara, aki arról is beszélt a szövetség kamerája előtt, hogy az augusztusi országos bajnokságon még biztos rajthoz áll, az idei szegedi világkupán viszont nem akar versenyezni.

Csipes Tamara elégedett volt az időeredményévelFotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy a korábbi tesztversenyeken, ezúttal is megközelíthetetlen volt K-4 500 méteren a Kuli, Nádas, Molnár, Tótka egység. A csapatnak ezúttal egyetlen négyes, a Balaska Márk, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba, Csizmadia Kolos alkotta csapathajó volt a kihívója, s mindkét futam magabiztos győzelmet hozott.

"Nagyon jó volt ez a sorozat, mert így legalább havonta tudtunk két pályát menni versenykörülmények között, és csiszolhattuk a saját hibáinkat. Mentálisan ugyanakkor számomra megterhelő volt, hogy formaidőzítés nélkül kellett odaállnunk" - mondta Tótka Sándor.

Balla Virág C-1 200 méteren és Devecseriné Takács Kincsővel C-2 500 méteren is duplázott, kiemelkedtek a mezőnyből, míg férfi kajak egyes 1000 méteren mindkét futamot Dombvári Bence nyerte meg Béke Kornél előtt. A mezőnyből ezúttal is hiányzott a külföldön edzőtáborozó, világbajnoki címvédő Kopasz Bálint, valamint az előző tesztversenyen két diadalt arató Varga Ádám. A férfi kenusok hasonló távú versenyében Bodonyi András mögött az első körben Korisánszky Dávid, a másodikban pedig a 19 éves Fodor Nicholas ért be a második helyen.

Nagyon szeretném végre megméretni magam a nemzetközi mezőnyben is" - idézte a szövetség honlapja a DVTK kenusát, Bodonyit. "Pár hete voltam már olyan formában, hogy annak alapján lehet esélyem a kvótaszerzésre C-1 1000 méteren."

Bodonyi András remek formában kezdte a szezontFotó: Csudai Sándor - Origo

A paraversenyzők is elkezdték az idei szezont. KL-1 kajakban a világbajnok Kiss Péter Pál győzött, VL2-ben pedig Suba Róbert volt a leggyorsabb. A KL-3-as kajakos kategóriában a nőknél Varga Katalin nyert mindkét futamban, míg az férfiaknál Kiss Erik duplázott.

A május végén megkezdett edzésverseny-sorozat ezzel lezárult, a szezon augusztus 24-26-án a magyar bajnoksággal folytatódik, ugyancsak Szolnokon.