Egy héttel korábban lesz a Tour de France és a Vuelta is 2021-ben

kerékpár Alejandro Valverde
Alejandro Valverde of Movistar cycling team signs the board before the start of the second stage of the UAE Cycling Tour from Hatta to Hatta Dam on February 24, 2020. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by Giuseppe CACACE has been modified in AFP systems in the following manner: [February 24] instead of [February 23]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette a jövő évi versenynaptárát, amelyben a Tour de France és a Vuelta a Espana is egy héttel korábban kezdődik az eredetileg tervezettnél.

A francia körversenyt a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt kell egy héttel korábban elkezdeni, mivel a legrangosabb viadal ütközött volna az ötkarikás férfi mezőnyverseny időpontjával. Így viszont július 2-a helyett június 26-án rajtol, majd július 25-e helyett 18-án zárul a francia körverseny, azaz a résztvevők gond nélkül indulhatnak a japán fővárosban július 24-én esedékes erőpróbán.

Számos változás a 2021-es versenynaptárban Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A francia szervezők már korábban megfogalmazták ezt a kérést Koppenhága felé, ugyanis jövőre ott rajtolna a Tour, csakhogy a dánoknak komoly szervezési problémát jelent, hogy a szintén 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon június 28-án a dán főváros egy nyolcaddöntő házigazdája.

Az UCI új versenynaptára szerint a Vueltát szintén egy héttel korábban rendezik a szokásosnál, így a spanyolországi háromhetes viadalra augusztus 14. és szeptember 5. között kerül sor. Ennek okaként azt jelölte meg a nemzetközi szövetség, hogy így a kerekesek jobban fel tudnak készülni a szeptember második hétvégéjén esedékes Európa-bajnokságra.

A legrangosabb eseményeket magában foglaló World Tour-sorozat 2021-es programjába nem került be a kaliforniai és a török körverseny, valamint a londoni egynapos viadal sem.
Az UCI szintén kedden közölte, hogy idén a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg a québec-i, a montreali és a hamburgi egynapos versenyt a WT-sorozatból.