Társoldalunk:

Nem indul a US Openen a tenisz fenegyereke

2020.08.02. 15:42

A koronavírus-járvány miatt Nick Kyrgios nem vesz részt az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 40. játékos vasárnap közölte, hogy egészségi és biztonsági aggályai miatt nem utazik el New Yorkba. "Az emberek érdekében maradok távol, az ausztrál honfitársaim érdekében, és tekintettel a sok ezer elhunyt amerikaira. Újraépíthetjük a sportot és a gazdaságot, de senkinek az életét nem adhatjuk vissza" - jelentette ki a 25 éves Kyrgios.

Csütörtökön a szintén ausztrál Ashleigh Barty, a női világranglista éllovasa is bejelentette, hogy a "jól érzékelhető veszélyek" miatt nem indul az augusztus 31-én elrajtoló US Openen. Szombaton az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) közölte, hogy zöld jelzést ad a Grand Slam-tornának, és kitart a zárt kapus rendezés mellett. A viadal helyszínéül szolgáló Flushing Meadows-i létesítmény augusztus 22-től a Cincinnatiből áthelyezett férfi és női tornának ad otthont, az lesz a US Open főpróbája.

A férfi világranglistán hetedik Alexander Zverev vasárnap közölte, hogy őrült ötletnek tartja a rendezést.
"Jobb lenne, ha nem tartanák meg a US Opent, és a biztonságosabb Európában folytathatnánk az idényt. Nem jó most Amerikába repülni, de hát mit tehetnének a játékosok? Végül is ranglistapontokról van szó" - jelentette ki a német játékos, hozzátéve, még nem gondolta végig, hogy visszalépjen-e a részvételtől. "Ha mindneki betartja a higiéniai előírásokat, és az NBA mintájára egy "buborékban" élünk New Yorkban, akkor talán működik a dolog" - mondta a 23 éves Zverev.