Társoldalunk:

Gyergyószentmiklóson képezhetik Erdély bokszbajnokait - fotó

2020.08.03. 12:19

Az NSO számolt be róla, hogy a hétvégén letették a gyergyószentmiklósi ökölvívó központnak az alapkövét, amelyet a magyar állam támogatásával épített fel az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület.

A tervek szerint nyolc hónapon belül elkészülő sportkomplexumban lesz egy versenyzésre alkalmas ring 800 fős nézőtérrel, továbbá egy nagyobb edzőterem, ahol akár 40 öklöző is dolgozhat egyszerre. Ezen kívül egy kisebb terem is a sportolók rendelkezésére áll majd, ahol erőnléti edzéseket végezhetnek. A létesítményben a kiszolgálóegységek is helyet kapnak, így öltözők, masszázsszoba, mosdók és orvosi szoba is várja majd az itt tréningezőket.

Szombat délben volt az alapkőletétel.Forrás: Madárfészek - Godako Ökölvívó Akadémia Gyergyószentmiklós

A központ az átadást követően a Magyar Ökölvívó-szövetség tulajdonába kerül majd. A szövetség elnöke, Bajkai István is ott volt a szombati alapkőletételen, ahol elmondta, hogy ez az épület több lesz, mint egy egyszerű sportközpont, mert az erdélyi magyarok szülőföldön való megmaradását is szolgálja. Ráadásul a fiatalok a nyílt bajnokságokon is megmutathatják majd, hogy mit tanultak az újonnan felépült központban.

„A Magyar Ökölvívó-szövetség mindent megtesz azért, hogy itt, Erdélyben az ökölvívást magas szinten űzzék, és jó eredményeket érjenek el" – mondta a sportvezető.

A Godako egyesület első embere, Huszár Árpád is ott volt az ünnepségen, amelyen elmondta, hogy a létesítmény elkészülte után az ottani gyerekek olyan körülmények között edzhetnek majd, amelyeket az eddigi eredményeikkel már kiérdemeltek.

Az eseményen Böjte Csaba, a Szent Ferenc Alapítvány elnöke is tiszteletét tette. A ferences szerzetes által életre hívott árvaházláncból 80 gyerek vesz részt ökölvívóképzésben.

A teljes cikk ITT olvasható.