Korlátozásokkal rendezik meg az idei műkorcsolya Grand Prix-versenyeket

Figure Skating / Hanyu / Gold / PyeongChang Olympics FS gold medal
Japan's figure skater Yuzuru Hanyu performs during Men Single Free Skating of the PyeongChang Winter Olympic Games at the Gangneung Ice Arena in Gangneung, South Korea on Feb. 17, 2018. Defending Olympic champion Hanyu injured during the official practices prior to ISU Grand Prix of Figure Skating NHK Trophy in Osaka, Japan on Nov. 9, 2017. Hanyu claimed consecutive Championship of winter Olympics for the first time in 66 years. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A nemzetközi szövetség (ISU) úgy döntött, megrendezik a műkorcsolyázók idei Grand Prix-versenyeit, de elsősorban hazai sportolók vehetnek majd részt rajtuk.

Az ISU közleménye szerint a hagyományosan októberben és novemberben zajló sorozat mind a hat állomása marad a versenynaptárban, a GP-döntő sorsáról azonban még nem született döntés. A szervezet jelezte, hogy mind a hat rendező, az amerikai, a kanadai, a francia, az orosz, a kínai és a japán szövetség véleményét kikérte előzetesen a GP-ről, és az ő javaslatukat hagyta most jóvá.

A koronavírus-járvány miatt a versenyeken csak a hazai és a rendező országban készülő külföldi korcsolyázók léphetnek majd jégre, valamint olyan sportolók, akiknek a hazájára nincs beutazási korlátozás érvényben az adott GP-állomáson.

A GP-döntőt az eredeti kiírás szerint decemberben Pekingben tartanák, ám egyelőre kérdéses a sorsa. Ugyanakkor a versenyre nem vonatkozik a Kínában bevezetett nemzetközi eseményekre kiadott, év végéig szóló tiltás, mivel a finálé a 2022-es pekingi téli olimpia tesztversenyének is számítana egyben.