Martic és Kontaveit is elődöntőbe jutott a palermói tenisztornán

Petra Martic
Croatia's Petra Martic returns the ball to Kazakhstan's Elena Rybakina during their Dubai Tennis Championships semi-final match in the Gulf emirate on February 21, 2020. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
A horvát Petra Martic és az észt Anett Kontaveit is elődöntőbe jutott pénteken a 202 ezer dollár (59 millió forint) összdíjazású palermói salakpályás női tenisztornán.

Az első helyen kiemelt Martic a nyolc között két szoros szettben múlta felül a fehérorosz Aljakszandra Szasznovicsot, míg a negyedikként rangsorolt Kontaveit nagyon sima döntő játszmát követően bizonyult jobbnak az olasz Elisabetta Cocciarettónál. Martic és Kontaveit az elődöntőben egymással találkozik.

A WTA-sorozat a palermói viadallal tért vissza a koronavírus-járvány miatti, öt hónapos kényszerszünet után. A versenyen nincsenek kézfogások, és mindenkinek a saját törölközőjét kell használnia, a közös zuhanyzók használata tilos. A tornán 15 európai ország versenyzői szerepelnek, a lelátón limitált létszámban nézők is lehetnek, ugyanakkor a játékosoknak tilos velük fotókat készíteniük vagy aláírást osztogatniuk.

Eredmények, negyeddöntő:
Martic (horvát, 1.)-Szasznovics (fehérorosz) 7:6 (7-5), 7:6 (7-3)
Kontaveit (észt, 4.)-Cocciaretto (olasz) 6:1, 4:6, 6:1
Ferro (francia)-Errani (olasz) 6:4, 6:1