Októberben lehet az öttusa ob, még napirenden van a vb-rendezés

Réti Kamilla, Barta Luca
Réti Kamilla és Barta Luca a 2019-es budapesti öttusa világbajnokságon
Vágólapra másolva!
A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) szeretné megrendezni a tavasszal elhalasztott felnőtt országos bajnokságot, melyre jelen állás szerint októberben kerülhet sor.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden emlékeztetett rá, hogy a szövetség márciusban tartott egy sajtótájékoztatót és a rá következő napon a koronavírus terjedése miatt törölni kellett az ob-t. Mint mondta, minden egyesület tisztában volt azzal, hogyha a feltételek adottak lesznek, a MÖSZ pótolni szeretné a felnőtt bajnokságot, melynek legújabb dátuma október 8-10.

"Versenyzői oldalról is érkezett kezdeményezés, hogy kipróbálnák magukat, és kell is rangos versenyt tartani, mert onnan lehet tovább lépni" - folytatta.

Réti Kamilla és Barta Luca a 2019-es budapesti öttusa világbajnokságon Forrás: MTI/Kovács Tamás

Beszélt arról is, hogy bár a nemzetközi szövetség (UIPM) sok idei viadalt törölt már, a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba áthelyezett világbajnokság lebonyolítása továbbra is napirenden van.

- közölte.

A döntési folyamat hátteréről elmondta, hogy a nemzetközi szövetség mindegyik bizottságával online értekezletet tartott, és a sportolói bizottság kérte a versenyt.

"Viszont, ha lehet a magánvéleményemet mondani, én azért úgy gondolom, hogy decemberben nem lehet ezt a világbajnokságot a jelen állás szerint megrendezni" - tette hozzá.