Társoldalunk:

Három és fél év után visszatér az olimpiai bajnok magyar kenus

2020.08.12. 13:25

Három és fél évvel visszavonulása után újra rajthoz áll Vajda Attila olimpiai bajnok kenus - számolt be a delmagyar.hu.

A honlap kiemelte: a Dunaferr SE olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnoka, aki edzőként dolgozik, nem a tokiói ötkarikás játékokra készül, hanem jó kis mókának tekinti az egészet.
Valóban rajthoz állok az ob-n, de az olimpiáról szó sincs, az már valótlanság lenne. Három és fél évig lapátot nem fogtam a kezembe, nekem már 2018-ban el kellett volna kezdeni készülni, hogy olyan állapotban legyek, bármiféle módon is beszélhessünk az ötkarikás játékokról - fogalmazott Vajda, aki másfél hónapja edz komolyan.
"Mostanra sikerült eljutnom oda, amit szerintem a felnőtt mezőny közepe, illetve vége tud jelenleg" - mondta, hozzáfűzve: a rutin szól mellette.

Vajda Attila nem gondol a tokiói olimpiáraForrás: ddp images/AFP/Volker Hartmann

A 37 esztendős Vajda viccből egy forgatókönyvet felvázolt az olimpiai kvótaszerzésről.
"Elsőként mondjuk az országos bajnokságon a mezőny fele beborul a vízbe, a másik pedig hasmenést kap, továbbá jönnek a dinoszauruszok, és engem elkerül a cunami Szolnokon. Miután így megnyerem az ob-t, s ezzel kijutottam az európai pótkvalifikációs versenyre, ott nagyon sok pénzt fizetek mindenkinek, hogy találjon más elfoglaltságot magának arra az időre. Ebben az esetben tényleg szerezhetek egy kenus kvótát Tokióra! Aztán a szövetség meg azt mondja, menjen már más helyettem" - tréfálkozott Peking olimpiai bajnoka.
A szót komolyra fordítva azt mondta: nem gondolja, hogy bejutna az ezer egyes döntőjébe.
Párosban a 16 éves unokaöccsével, az ifjúsági válogatott Papp Lászlóval indul.
"Óriási dolog, hogy családon belül, húsz év korkülönbséggel indul kettes hajó a felnőtt bajnokságon. Azon felül meg örök emlék lesz mindkettőnk számára" - szögezte le.