Társoldalunk:

Kokaint találtak a kétszeres olimpiai bajnok lakásán

2020.08.16. 15:37

Kokaint találtak a rendőrök Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutó otthonában.

A 2018 decemberében visszavonult 34 éves sportoló csütörtökön hazafelé tartott a Trysilben lévő nyári síiskolából, amikor az Oslo és Trondheim közötti autópályán igazoltatták, mert luxusautójával 168 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, holott 110 km/h a megengedett legnagyobb sebesség.

A rendőrség azt gyanította, hogy a sofőr kábítószer hatása alatt állt vezetés közben, ezért vérmintát vettek tőle, később pedig házkutatást tartottak az otthonában, ahol kokaint találtak, amit lefoglaltak.

Petter Northug nagy bajban vanForrás: AFP/Christof Stache

Northug elismerte a történteket, és a közösségi oldalán kért bocsánatot.

"Nagy hibát követtem el. Kétségbe vagyok esve, és tartok tőle, mit hoz a jövő. Hihetetlenül sajnálom mindazokat, akiknek ismét csalódást okoztam. Tudom, hogy ebből büntetőügy lesz, de vállalom a felelősséget azért, amit tettem" - írta.

A 13-szoros világbajnok norvég sífutó a 2010-es vancouveri téli olimpián megnyerte az 50 kilométeres klasszikus számot, és csapat sprintben is győzött. Ugyanott a 4x10 kilométeres váltóban ezüst-, az egyéni sprintben bronzérmes lett.

Northugnak nem a mostani az első rendőrségi ügye. 2014 májusában például részegen balesetezett az autójával, majd elhagyta a helyszínt. Az esetet többszöri hamis vallomással súlyosbította, ezért ötven napot börtönben kellett töltenie, és öt évre elveszítette a jogosítványát.