Törölték a rövidpályás gyorskorcsolya-vk első két állomását

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Rövidpályás gyorskorcsolya Eb, Debrecen
Debrecen, 2020. január 26. Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának elődöntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) hétfőn törölte a rövidpályás-gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első két állomását.

Az ISU honlapjának beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatt nem lehet megrendezni a két viadalt.
Az új idény novemberben rajtolt volna, méghozzá 6. és 8. között Montrealban, majd egy héttel később a szintén kanadai Lavalban találkozott volna a mezőny.

A törlések nyomán december 11. és 13. között a szöuli vk-fordulóval rajtolhat el a szezon, amely egy héttel később Pekingben folytatódna.

Az új évben még két európai állomás szerepel a programban, valamint az Európa- és a világbajnokság. A pandémia tavasszal is okozott törlést a sportágban, akkor a vb-t nem lehetett lebonyolítani Szöulban.

Az ISU a hagyományos gyorskorcsolyában is törölte az első négy vk-állomást, de ott még tárgyalnak arról, hogy esetleg Hollandia beugróként, úgynevezett "buborékban" megrendezné a vk-versenyeket, amelyek eredeti helyszíne a lengyelországi Tomaszow-Mazowiecki, a norvégiai Stavanger, az egyesült államokbeli Salt Lake City és a kanadai Calgary lett volna.