Társoldalunk:

A világcsúcsnál jobb eredménnyel győzött Sidi Péter Berlinben

2020.09.02. 08:11

Előbb 60 tízessel a saját világcsúcsát beállítva, aztán az új rendszerű döntőben a világrekordnál messze jobb teljesítménnyel parádézott kedden a hagyományos berlini nemzetközi sportlövő versenyen a sokszoros világ- és Európa-bajnok Sidi Péter, aki ezt követően nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

Hihetetlenül boldog vagyok, de egy kicsit bánatos is, mert olyan eredménnyel, amivel most rukkoltam ki, kétség kívül olimpiát nyertem volna Tokióban. Már a február végi Wroclaw-i Európa-bajnokságon is kijött a lépés, amikor a legjobb eredménnyel szereztem olimpiai kvótát, a kérdés ezek után csak az volt, hogy a nyári játékok jövőre halasztása után mennyire tudok motivált maradni, és alkalmazkodni a járványveszély miatt kialakult nehéz helyzethez. Az elmúlt hetekben egyre jobb formában lőttem, de a hol tartok kérdésre a mostani berlini produkciómmal adtam meg az igazán ütős választ" – fogalmazott jogos büszkeséggel a 42. születésnapját szeptember 11-én betöltő sportember.

A magyar sportlövész teljesítménye előtt kalapot emelt a berlini verseny minden résztvevője, a legnagyobb elismerést pedig a német versenyzőktől és az edzőiktől kapta.
Örökre emlékezni fogok arra, hogy a döntőben elért 255.4 körös teljesítményemet – amelyhez kőkemény 10.642-es körátlag kellett -, a hazaiak rögtönözve űrrekordnak tituláltak, amely természetesen magyar csúcsjavítást is jelent. Hogy még jobban kedveskedjenek nekem, azt is mondták, hogy ilyen pontosan célozni csak satuba fogott légpuskával lehet..."
Mindehhez még annyit, hogy a 24 lövéses döntőben Sidi Péter 2.6 körrel múlta felül minden idők legjobbját, ami a magyar versenyző szerint olyan, mint ha a 100 méteres síkfutásban egy másodpercet javítanának a világcsúcson. A rekord hitelesítésére most azért nincs mód, mert ezt a nemzetközi szövetség szabályzata szerint csak a világ- és Európa-bajnokságon, illetve az olimpián és Világkupán elért eredmények esetében lehet megtenni.