A triatlonosok szakmai igazgatója elégedetlen a vb-szerepléssel

ITU World Triathlon Series - World Championship Sports TRIATHLON World Cup Series
05 September 2020, Hamburg: Triathlon: ITU World Triathlon Series/World Championship. The starting field of the men's elite leaves the water at Stadtparksee. Photo: Axel Heimken/dpa
Vágólapra másolva!
Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója nem teljesen elégedett a magyar versenyzők világbajnoki szereplésével.

A péntektől vasárnapig Hamburgban rendezett versenyen a férfiaknál Bicsák Bence a 14., Lehmann Csongor a 15., Faldum Gábor a 21., Dévay Márk a 26., Tóth Tamás pedig az 51. helyen végzett.
Lipták az M4 Sport hétfői Sporthíradó című műsorában felidézte: Bicsák a világbajnokság előtt dobogós, vagy dobogó-közeli helyezést remélt magától.

- magyarázta a szakmai igazgató.
Hozzátette, ezzel együtt csupán kis dolgokon múlt, hogy Bicsák hogy nem jutott a tíz, vagy a legjobb hat közé.

Lipták emlékeztetett, hogy a pécsi PSN Zrt. sportolója a tizedik helyen áll az olimpiai ranglistán, és szinte biztosnak mondhatja a kvótáját, hiszen a tokiói egyéni mezőnyben 55-en indulhatnak majd.
A másik kvótát jelenleg Tóth Tamás birtokolja, de Lehmann Csongornak, Faldum Gábornak és Dévay Márknak is lehet esélye megszerezni azt.

"A nőknél tisztább a helyzet, hiszen Kovács Zsófia és Bragmayer Zsanett szinte biztos kvótásnak mondhatja magát, őket idehaza senki nem veszélyezteti" - mondta a szakember.
A világbajnokságon a nők egyéni versenyében Bragmayer - egyetlen magyar indulóként - a 18. helyen ért célba.
A Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Faldum Gábor összeállítású vegyes váltó a 12. lett. Ennek kapcsán Lipták elmondta, az első nap jó egyéni teljesítményeinek fényében ez az eredmény számára némileg elmaradt a várakozásoktól, mert azt gondolta, hogy a csapat a legjobb tízben végez.

- nyilatkozta.
Lipták felidézte, hogy a vegyes váltók viadalát 2010 óta rendezik meg, az olimpia műsorán először Tokióban szerepel majd.