Társoldalunk:

Sokba került a botrány Djokovicnak

2020.09.07. 23:02

Sokba került a világelső Novak Djokovicnak, hogy vasárnap kizárták a nyolcaddöntős mérkőzéséről, és így ért véget számára az amerikai nyílt teniszbajnokság.

A szervezők hétfőn jelentették be, hogy sportszerűtlenség miatt 10 ezer dolláros büntetést szabtak ki a szerb játékosra, aki a spanyol Pablo Carreno Busta ellen riválisa 6:5-ös vezetésénél dühösen elütötte a labdát, amely torkon találta az egyik vonalbírót.

Novak Djokovic összes botránya egyetlen rögeszméjéből következik

Sokaknál Novak Djokovic vasárnapi cselekedete volt az utolsó csepp a pohárban. A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező meggondolatlanságával ezúttal egy vonalbírónak okozott kellemetlen perceket a US Openen. A felvételeket megtekintve az eset nem volt szándékos, de a szabályok értelmében ki kellett őt zárni a további küzdelmekből.

Djokovic ezen felül nem kapja meg a nyolccadöntő elveszítéséért járó 250 ezer dollárt (76,2 millió forint) sem, mert a diszkvalifikáció esetén nem jár a pénzdíj. Ezeken túl további bírságot is kaphat, mert a találkozó után nem teljesítette médiakötelezettségeit.

Az idei 26 meccsén egészen a kizárásig veretlen Djokovic - aki 18. Grand Slam-diadalára készült New Yorkban - közösségi oldalán két bocsánatot cselekedetéért.