Stratégiai partnere lett a Szerencsejáték Zrt a Magyar Olimpiai Bizottságnak

KULCSÁR Krisztián; CZEPEK Gábor; BÁNHEGYI Zsófia
Budapest, 2020. szeptember 10. Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke (b-j) a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. A nemzeti lottótársaság 2021 végéig támogatja a magyar olimpiai csapatot, és a szponzorációs hozzájárulás nemcsak a nyári, hanem a téli ötkarikás játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Az idei év szeptemberétől a nemzeti lottótársaság és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) stratégiai partnerségre lép egymással. Az együttműködés keretében a Szerencsejáték Zrt. 2021 év végéig támogatja a Magyar Olimpiai Csapat eredményes felkészülését. A szponzorációs hozzájárulás, amely 70 millió forint, nem csupán a nyári, de a téli olimpiai játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje a magyar sport legnagyobb partnere, évek óta folytat sikeres együttműködést a legnagyobb sportágakat képviselő nemzeti szövetségekkel, klubokkal és támogatja a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyek megvalósulását, illetve a paralimpiai mozgalmat. A magyar sport sikereiben vállalt szerepe most újabb mérföldkőhöz ért a Magyar Olimpiai Bizottsággal megkötött szerződéssel, amelynek jegyében a Szerencsejáték Zrt. és a MOB stratégiai partnerségre lép egymással. A megállapodás aláírásával a nemzeti lottótársaság a Magyar Olimpiai Csapat, azaz a MAGYAROCK stratégiai partnerévé válik 2020. szeptemberétől, a magyar olimpiai mozgalom és olimpikonjaink mellé állva közvetlenül is elősegítve a sportolók lehető legjobb felkészülését.

Budapest, 2020. szeptember 10. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, Csipes Tamara olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok úszó és Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója (b-j) a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. MTI/Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

A nemzeti lottótársaság és az olimpiai mozgalom kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza, hiszen 1947. október 19-én, vagyis közel 73 évvel ezelőtt indult Magyarországon a Totó, a Szerencsejáték Zrt. legrégebbi - jelenleg is elérhető - terméke, melyet épp a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutása érdekében vezettek be itthon.

– nyilatkozta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Budapest, 2020. szeptember 10. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. MTI/Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

"Az idén 125 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság sikereinek, a Magyarock eredményes szereplésének egyik titka a hazai gazdasági élet szereplőivel való együttműködésekben rejlik.

Ennek remek példája a Szerencsejáték Zrt-vel kötött megállapodás, így boldogan köszöntöm ismét a csapatban régi partnerünket. Mi teljes gőzzel készülünk Tokióra és Pekingre is; ez a szövetség biztonságot jelent ezen az úton" - nyilatkozta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A sajtóeseményen megjelent két világklasszis sportoló közül az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Csipes Tamara többek között arról beszélt, hogy a végén számára már megkönnyebbülés volt a tokiói olimpia 2021-re halasztása.

"Nehezebb lett volna így megfelelően felkészülni, minthogy egy évvel tovább tart. Nekem nem volt akkora csapás, örülök, hogy egyáltalán meg lesz tartva. A fizikális felkészülés nem jelent akkora gondot, szülés után is visszajöttem, a mentális része a nehezebb"

- mondta a 31 éves kajakos, aki nem titkolta, több számban, konkrétan 500 méteren egyesben, párosban és négyesben is indulni szeretne, mert úgy érzi, most érhet fel pályafutása csúcsára. "Nekem ez lesz az olimpia, legalább egy aranyat szeretnék".

Budapest, 2020. szeptember 10. Csipes Tamara olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó és Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok úszó a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. MTI/Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

Elárulta, gyermeke születése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Rio után folytassa, pedig ott négyesben megnyerte első ötkarikás aranyát. Elmondása szerint egyrészt szeretne példát mutatni gyermekének, másrészt számára plusz motivációt jelent, hogy családanyaként megvalósítsa álmait.

Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok úszó arról számolt be, hogy már elkezdte felkészülését a tokiói játékokra, amelyen úgy szeretne odaállni a rajtkőre, hogy mindent megtett a sikeres szereplésért.

- mondta a 200 méter pillangó világcsúcstartója.